E-handel

En av våra större verksamheter är e-handel. Vi driver idag två webbutiker, http://www.fotofyndet.se och http://www.battericentrum.se.

I webbutiken Fotofyndet hittar du kameratillbehör och fototillbehör, som exempelvis batterier, batterigrepp, filter och linser, blixtar, kablar, kamerastativ, kameraväskor, kameraryggsäckar, studiotillbehör, reflexskärmar, och mycket annat. Vi har ett stort nätverk av leverantörer runt om i världen och importerar till största delen vårt sortiment själva. Att vi undviker flera mellanled ger bästa pris till konsumenten. Försäljning av kamerautrustning har varit en del av vår verksamhet sedan 2001, och har sedan augusti 2006 skett under namnet Fotofyndet. Vi som jobbar med Fotofyndet är hängivna fotografer sedan många år tillbaka och kan därför välja produkter med rätt kvalitet och funktion. I vår fotograferingsverksamhet använder vi uteslutande kamera- och fototillbehör som vi saluför själva. Fotofyndets verksamhet är certifierad och kontrollerad av Certifierad E-handel, som är ett oberoende kontrollföretag.

I systerbutiken BatteriCentrum, som vi drivit sedan 2013 när den förvärvades från Alnö Trading, säljer vi batterier och batteriladdare. Fokus ligger på verktygsbatterier, dvs batterier till handverktyg som skruvdragare, slipmaskiner och cirkelsågar och batteriladdare för bil, motorcykel och maskin från den världsledande svenska tillverkaren CTEK. Vi lagerför större delen av CTEK:s produktsortiment och kan leverera snabbt och säkert. Förutom dessa två huvudområden har vi ett stort utbud av både små och stora batterier, klockbatterier och andra knappceller, mobiltelefonbatterier och mycket annat. BatteriCentrums verksamhet är certifierad och kontrollerad av Certifierad E-handel, som är ett oberoende kontrollföretag.

I båda butikerna erbjuder vi flera betalningssätt så att du som kund ska kunna välja det du finner är bekvämast och som du känner dig säker med. Vi erbjuder kort- och direktbetalning via Payson, betalning med swish, faktura och avbetalning med Klarna, förskottsbetalning till vårt PlusGiro-konto och Postförskott (efterkrav). Om du väljer Postförskott betalar du hos ombudet när du hämtar försändelsen. Tyvärr tar Posten eller DHL en ganska hög avgift för tjänsten vilket gör den dyr för dig som kund. Men många väljer den ändå för att det känns säkert.

Vi använder Posten och DHL Servicepoint för att snabbt och säkert leverera produkterna till ett utlämningsställe nära ditt hem. Du kan i de flesta fall själv välja vilket på utlämningsställe du vill hämta dina varor.

Förutom vår egen e-handel är vi aktiva i att främja e-handeln i stort, dels genom att vara en del i den drivande kärngruppen i e-handlarnätverket i Sundsvall, och dels genom ett långt engagemang på ehandel.se, mötesplatsen för svenska e-handlare. Vi ger råd och tips till flera mindre och nystartade e-handelsföretag. Vi har också själva arrangerat ett antal konferensdagar för e-handlare och leverantörer i Sundsvall samt deltagit i lokala konferenser och på Emeet i Stockholm. Sharing is caring!